CITROEN E-Berlingo Multispace

Citroën E-Berlingo Multispace: automobil za slobodno vrijeme dobiva električni pogon.

Citroën Berlingo odsad je dostupan i u inačici E-Berlingo pokretanoj električnim motorom. Nova inačica upotpunjuje ponudu snažnih trocilindarskih benzinskih motora PureTech i dizelskih modela BlueHDi. Namijenjena je vozačima koji žele spojiti prilagodljivost Berlinga u svakodnevnoj uporabi, slobodnim aktivnostima i poslovnim obvezama s prednostima električnim pogonom. Pritom zadržava modularni dizajn, prostranost, udobnost i opremu zbog kojih je Berlingo tako dugovječna uspješnica u segmentu vozila za slobodno vrijeme, koji je i stvorio.

Novi E-Berlingo Multispace upotrebljava tehnologiju električnog pogona prvi put predstavljenu 2013. u električnom lakom gospodarskom vozilu Berlingo, koje je svoje kvalitete dokazalo kao dio voznog parka brojnih poduzeća.

1. AUTONOMIJA: dosegom od 170 km (prema normi NEDC), E-Berlingo Multispace savršeno odgovara potrebama kupaca. Naime, velika većina Europljana dnevno prelazi manje od 100 kilometara.  Nova inačica savršeno odgovara zahtjevima vremena i donosi kupcima posve nov doživljaj mobilnosti i potpune bezbrižnosti.

2. UŽITAK U VOŽNJI: E-Berlingo Multispace raspolaže nizom rješenja za punjenje koji će vozačima olakšati vožnju. Prazna se baterija može potpuno napuniti s pomoću obične kućne utičnice (od 8 A do 10 A, ovisno o zemlji) ili sigurne utičnice Green Up (14 A) za 8,5, 12 ili 15 sati, ovisno o jakosti struje. E - Berlingo dostupan je i s opcijskom funkcijom brzog punjenja, s pomoću kojeg bateriju do 50 % možete napuniti za samo 15 minuta, a do 80 % za pola sata. Običan priključak za punjenje nalazi se na desnom stražnjem dijelu automobila, a utičnica za brzo punjenje nalazi se na lijevom stražnjem dijelu automobila, gdje se u ostalim inačicama nalazi otvor spremnika goriva.

3. JEDNOSTAVAN ZA UPORABU: Novi E-Berlingo Multispace pokreće kompaktan sinkronizirani električni motor s trajnim magnetom visokih performansi koji razvija 49 kW (67 KS). Dvije litij-ionske baterije visoke energetske gustoće kapaciteta 22,5 kWh smještene su u podokviru, što spušta težište automobila i donosi zavidnu razinu stabilnosti za ovu vrstu karoserije. Zahvaljujući okretnom momentu od 200 Nm dostupnom već od pokretanja motora, E-Berlingo Multispace ubrzava snažno i konstantno sve do najveće brzine. Performanse su dodatno poboljšane mjenjačem s jednom brzinom koji vozaču omogućuje vožnju bez promjene stupnjeva prijenosa i jednaku razinu udobnosti kao i automatski mjenjač. Automobil ubrzava bez buke i vibracija, što dodatno povećava udobnost u vožnji.

4. NISKI UPORABNI TROŠKOVI: novi Citroën E-Berlingo Multispace odlikuje se manjim troškovima uporabe u usporedbi s inačicom pokretanom motorima na fosilna goriva te je štedljiviji u odnosu na inačicu pokretanu motorima s unutarnjim izgaranjem. Baterija dolazi s jamstvom na osam godina ili 100.000 km, a električni pogon s jamstvom na pet godina odnosno 50.000 km, ovisno o tome koji se uvjet prije ispuni. Servisni je interval svake dvije godine ili 40.000 km nakon prve godine. Nisu potrebni ulje, klinasti remen ni rashladna tekućina. Budući da nema mjenjača ni spojke, smanjen je broj dijelova koje je potrebno kontrolirati, a zahvaljujući dvostrukom sustavu prikupljanja energije pri usporavanju i kočenju, kočnice se manje upotrebljavaju, čime se smanjuje istrošenost.

IZDVOJENO - Rabljena vozila

Error: No articles to display

Partneri

unicredit

volksbank

© 2016 Autocentar Radić. Sva prava pridržana
design & hosting by Iqmedia

Please publish modules in offcanvas position.